Sázkové poradenství zaměřené na vysokou úspěšnost tipů


Jak na tenis?

04.07.2016 09:30

 

V době Wimbledonu je toto velmi žhavá otázka. Zrovna tento ročník Wimbledonu je sázkařsky „velmi vydařený.“ Zatím v této sezóně na většině turnajů už před Wimbledonem jen prší a prší. Dokonce je to tak, že ani ve Wimbledonu dnes již není dost dobře znát, jestli se hraje první, druhé či třetí kolo. Všechny se totiž hrají třeba i v jeden den. Po našich neúspěších v tenise v dubnu a květnu jsme již od tenisu na nějaký čas upustili. V únoru a v březnu se nám v něm vedlo docela dobře a snažili jsme se pochopit celý systém fungování. A právě neúspěch v dubnu a v květu nám potvrdil, že naše teorie je správná.

 

Pokud chcete úspěšně vsázet tenis, musíte mu věnovat mnoho a mnoho času. Musíte sledovat téměř každý zápas, protože důležité pro úspěšné tipování může být třeba i fakt, že si tenistka pádem sedřela jen kůži. Je třeba sledovat s jakým přístupem tenista či tenistka do zápasu jdou, zda jsou hladoví po vítězství, nebo či je to jen otázka kdo chce vypadnout rychleji. Cože? Kdo chce vypadnout rychleji!? ANO! Historicky nejznámějším sběratelem vypadnutí v prvním kole byl Andre Agassi, ten si totiž jezdil turnaje pouze pro startovné a za jeden týden stihl třeba i 3 turnaje.

 

Tenista, aby si udržel ATP/WTA ranking je totiž povinen účastnit se za rok určitého počtu turnajů. Mužské turnaje jsou rozděleny do kategorií ITF, Challenger, ATP. ITF turnaje se nezapočítávají do ATP rankingu a mají vlastní žebříček. Challenger turnaje jsou nejnižší možná, a tedy i nejhůře dotovaná, úroveň na okruhu ATP. Hráči z top 100 tyto turnaje navštěvují zejména v rámci přípravy na větší turnaje. Nejnižší ATP turnaj je 250, pak máme 500 a 1000. Nade vším pak stojí Grand Slamy a Masters. Označení 250, 500 a 1000 znamená počet bodů pro vítěze turnaj, ale také výši finanční dotace. Pokud tedy chcete úspěšně vsázet na tenis, pak si musíte přesně nastudovat kalendář ATP. Minimálně tak dva turnaje dopředu. Proč? Protože hráči mají povinnost se účastnit jistého počtu turnajů podle rankingu. O tomto by se dali napsat lány, ale my si vezmeme pro příklad hráče z ATP top 30. Hráči top 30 jsou automaticky přijati do základních pavouků těchto turnajů a musí se zúčastnit 8 z 9 turnajů ATP 1000 v daném kalendářním roce. Výjimku tvoří hráči, kteří 1) odehráli 600 zápasů na Okruhu ATP od 1. ledna toho roku, 2) hráči kteří mají na okruhu ATP odehraných 12 let, 3) hráči, kterým bylo 30 let 1. ledna tohoto roku. Hráči splňující jeden z uvedených bodů mají snížený závazek o 1 ATP 1000 turnaj. Pokud některý hráč splní všechny tři body, pak je již nemusí ATP 1000 účastnit. Samozřejmě platnou omluvou je i zranění, ale pokud se hráč nezúčastní šňůry turnajů, pak padá i jeho bodový zisk a tedy ranking. A udržet se dlouhodobě v top 30 se zraněním je složité, spíše nemožné.

 

A toto je pouze malá ukázka složitost systému bodování a turnajů okruhu ATP. Podobné je to i u WTA a proto můžete vidět, jak na jednom turnaji hrají hráči/hráčky skvěle a na dalším prostě vypadnou v prvním kole. Příkladem v únoru byl turnaj v Dubaji, kde všechny hráčky z top 8 vypadly v prvních dvou kolech. Byli totiž všechny na turnaji v Petrohradě, a která byla v semifinále v Petrohradě, tak vypadla v prvním kole v Dubaji. Každá však splnila svůj závazek vůči WTA.

Vzhledem k množství těchto pravidel je potřeba skutečně sledovat vše a i zdravotní stav, protože aby hráčky splnili své závazky tak často přijedou na turnaj, odchodí první zápas a hotovo. Příklad Gavrilová, tušíme také v Dubaji. Hráčů a hráček je mnoho a tak je třeba si vytipovat pouze některé z nich a sledovat pouze ty. Velkým otazníkem je například Dominika Cibulková dnes na Wimbledonu. Má takovou formu, že by mohla Radwaňskou porazit, ale porazí? Dominika má totiž na sobotu dohodnutou velkolepou svatbu, kterou dle článků v novinách by dokázala odložit pouze účast ve finále. Je to pravda? Nebo má plnou hlavu předsvatebních starostí a nedokáže se těchto na kurtu oprostit. Dle nás je to velká neznámá a tak se raději tenisu všeobecně vyhýbáme. Tomuto zápasu obzvlášť.

 

 

 

 

 

 

 

!!! Připravili jsme pro vás balíček Euro 2016, registrace a žádost o více info !!! 

zde

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět